Preview Mode Links will not work in preview mode

Welcome To The AA

Jun 30, 2024

Exact 60 jaar geleden sloten België en Turkije bilaterale verdragen voor het leveren van gastarbeiders om zwaar werk te verrichten in de Belgische mijnen.
Auteur en journalist Tom Naegels schreef enkele jaren geleden over deze materie een fantastisch boek getiteld Nieuw Belgie: een migratiegeschiedenis.
Om dit...


Jun 16, 2024

Dit jaar viert het Nederlandstalig filmtijdschrift Vertigo zijn 10de verjaardag en dat is reden genoeg voor een gesprek met hoofdredacteur en filmjournalist Steven Tuffin. Al sinds zijn kindertijd is Steven bezeten door film en doorheen de jaren kreeg hij de grootste sterren voor zijn dictafoon. Tijdens dit gesprek was...


Jun 9, 2024

 

Jan Eelen is de bedenker én regisseur van In de Gloria, Het Eiland en Callboys en daarmee de bezieler van de heilige drievuldigheid van de Vlaamse comedyreeksen. Jan is niet alleen een razend intelligente man maar ook een heerlijke verteller met geweldige verhalen en inzichten.
WIe Jan Eelen zegt kan ook niet rond...


Jun 1, 2024

Patrick Van Gompel is een oud-journalist voor VTM die in zijn rijke carriere niet alleen de groten der aarde voor zijn micro kreeg, maar ook als oorlogsjournalist jarenlang in de eerste linie werkte. 
Buiten de journalistiek heeft onze gast van vandaag ook een geweldige fascinatie met onze Noorderburen, want met NOU...